Tandlæge Tomas Bjerre ApS
Nørregade 11
7330 Brande
97 18 12 73
tomas-tand@mail.tele.dk

En tandklinik, hvor vi lægger vægt på smukt arbejde, hjælpsomhed, venlighed og fornuftige priser.


Forside Klinikken Tomas Bjerre Klinikassistenter Tandplejer Målsætning

Tomas Bjerres kæpheste


Om Bjergprædikenen og tandfyldninger
Vi har alle vore kæpheste, og jeg har også mine. Jeg mener, at man i det lange løb står sig bedst ved at udføre sit arbejde omhyggeligt. I Bjergprædikenen omtaler Jesus to husbyggere: Ham, som byggede sit hus på klippegrund, og ham, som byggede sit hus på sand. Det hus, som blev bygget på klippegrund, holdt. Det gjorde det andet ikke. Af samme grund bryder jeg mig som hovedregel ikke om at lappe på en defekt fyldning i en tand. I det lange løb bliver lappeløsninger altid dyre og dårlige. Tandlægerne har i dag fået langt bedre fyldningsmaterialer, end de havde i gamle dage. Det betyder, at man kan fremstille velfungerende plastfyldninger, hvor man i gamle dage måtte sætte kroner på tænderne.
 
Om kosmetik
Mange mennesker har gamle, misfarvede fyldninger i deres fortænder. I vore dage er det muligt at lave næsten usynlige fortandsfyldninger i plast til en overkommelig pris. Jeg elsker at fremstille smukke fortandsfyldninger, så hvis dit smil trænger til en opgradering, er du velkommen.
 
Lidt om smerter
Mange mennesker går kun til tandlægen, når de har så ondt, at de ikke kan holde smerterne ud. Det er synd og skam, for i vore dage kan tandbehandling foregå med et minimum af ubehag for patienten. Hvis man får en lokalbedøvelse, kan behandlingen gennemføres smertefrit. Og man behøver ikke frygte bedøvelsen. Det gør ikke særlig ondt at blive bedøvet. Jeg bruger de tyndeste kanyler, og jeg smører en bedøvende salve på, før jeg stikker.
 
Om mundhygiejne
Huller i tænderne, caries, tandkødsbetændelse og parodontose skyldes bakterier. Hvis man kan fjerne disse bakterier - eller i hvert fald hovedparten af dem - kan man undgå de nævnte sygdomme. Hvis alle mennesker børstede deres tænder grundigt hver morgen og aften og rensede mellem tænderne med tandstikkere, tandtråd eller lignende og i øvrigt fik en grundig tandrensning hos tandlægen et par gange om året, ville der ikke være brug for ret mange tandlæger. Min erfaring er, at folk generelt er blevet meget bedre til at børste tænder i de seneste årtier, mens det stadig kniber med rengøringen mellem tænderne. Derfor gør jeg et stort nummer ud af at motivere mine patienter for også at holde rent mellem tænderne.
Åbningstider Prisliste Behandlinger Kæpheste Vis på kort Tandlægevagt